Veroudering afremmen via voeding
Lang jong en gezond blijven
Dr. ir. Eric De Maerteleire
Gezond en vitaal oud worden, we willen het allemaal. Natuurlijk speelt het genetische aspect een rol en is er een portie geluk mee gemoeid, maar je kunt dat geluk ook een handje helpen door actief te blijven, goed te slapen, chronische stress te vermijden en op je voeding te letten.
In dit boek vertelt Eric De Maerteleire welke rol voeding speelt in het verouderingsproces en hoe je dit proces gunstig kunt beïnvloeden. Je krijgt antwoorden op vragen als: wat zijn antioxidanten en waarvoor zijn ze nodig? Bestaan er superfoods? Waarom moet je het eten van ultrabewerkte voeding beperken? Hoe hou je je organen — hersenen, ogen, hart, longen, lever, nieren, darmen, huid… — gezond? Kun je uitwendige veroudering tegengaan? Hoe kun je ziektes als diabetes type 2, parkinson, alzheimer, kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose… afremmen of voorkomen? Zijn voedingssupplementen nuttig bij het verouderen? Zo ja, welke?
Boeiende en nuttige informatie met praktische aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt om je lang jong te voelen en gezond te blijven.
• Verschijningsdatum: 27 augustus 2024
• Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Manteau
• Aantal bladzijden: 336
• Prijs: € 25.99
• ISBN: 9789022341049
Dr. ir. Eric De Maerteleire was dertig jaar lang hoofd van het Gentse Stadslaboratorium en verstaat de kunst om soms moeilijke wetenschappelijke onderwerpen te vertalen naar een voor iedereen toegankelijk niveau. Hij is auteur van de succesvolle boeken ‘Gezond eten, gezond ouder worden’ (2019) en ‘Fabels en feiten over voeding en gezondheid’ (2021), geeft voordrachten en wordt regelmatig als expert door de media geconsulteerd.